Translate

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ

kanela-diaitologiagr1Όταν λέμε κανέλα, εννοούμε την κανέλα από την Κεϋλάνη. Προέρχεται από το φυτό Cinnamomum zeylanicum, που φύεται στη Σρι Λάνκα. Είναι πολύ αρωματική, ελαφρώς πικάντικη και γλυκιά στην γεύση, ενώ το ξύλο της έχει χρώμα ανοιχτό καφέ ή μπεζ, που σχηματίζει διαδοχικά επιμέρους στρώματα που ενώ είναι πολύ λεπτά στην υφή, όταν τυλίγονται μαζί γίνονται συμπαγή. Η κανέλα Κεϋλάνης τρίβεται και σπάζει εύκολα ανάμεσα στα δάχτυλα, ενώ το φίνο άρωμα της, θυμίζει γαρύφαλλο και βανίλια.
Η κανέλα Κεϋλάνης έχει εκπληκτικές ιδιότητες ιδιαίτερα λόγω των πολυφαινολών της και κυρίως λόγω της ουσίας με τα αρχικά MHCP. Το πεπτίδιο αυτό μιμείται την δράση της ινσουλίνης στον οργανισμό και προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα σε όσους πάσχουν από διαβήτη. Έχει επίσης φλαβονοειδή που είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, κουμαρίνη μια ουσία με αντιπηκτικές ιδιότητες, μέταλλα και φυτικές ίνες και ασκεί πολλές και διαφορετικές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΑΠΟΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΝΕΛΑ
Η κανέλα Κεϋλάνης είναι πολύ αρωματική, ευχάριστα πικάντικη και γλυκιά, το ξύλο της είναι ανοικτό καφέ, με λεπτά επιμέρους στρώματα. Η κασσία έχει παραπλήσια γεύση, μόνο που είναι πιο πικρή και πικάντικη, το ξύλο της είναι τραχύ, σκληρό, συμπαγές και πιο σκούρου χρώματος. Το άρωμα της αυθεντικής κανέλας είναι ήπιο, λιγότερο πικάντικο και πλησιάζει τους τόνους της βανίλιας. 
Η κοινή κανέλα δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της κανελας Κεϋλάνης χρησιμοποιείτε μόνο στην μαγειρική και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κουμαρίνη.  
Μελέτες πάνω σε διάφορα είδη κανέλας, μεταξύ των οποίων και οι προαναφερόμενες δύο ποικιλίες, έδειξαν ότι η Κανέλα Κεϋλάνης είναι το είδος που περιέχει σε χαμηλότερη συγκέντρωση την ουσία Κουμαρίνη σε σχέση με όλα τα άλλα είδη.
Η Κουμαρίνη, αν και συστατικό που περιέχεται σε φυσικό προϊόν, σε ποσότητες άνω του επιτρεπτού ορίου καθημερινά μπορεί να δημιουργήσει τοξικότητα και να προκαλέσει πρόβλημα στο συκώτι – κυρίως σε άτομα με σχετική ευαισθησία

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΕΫΛΑΝΗΣ

1. Η μείωση του σακχάρου στο αίμα

Αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι σταθερά, παραμελώντας να τα  μπορούν να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Τα άτομα που έχουν δυσκολία με τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους, ιδιαίτερα οι διαβητικοί,να  χρησιμοποιήσουν την κανέλα, επειδή βοηθά στο σώμα να ανταποκριθεί στην ινσουλίνη πιο αποτελεσματικά, η οποία ενθαρρύνει τα  υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα είναι ένα από τα  καλύτερα τρόφιμα για τον έλεγχο του διαβήτη 

2. Μειώνει την χοληστερίνη

Όταν είστε  σε επίπεδα των λιποπρωτεϊνών  σε χαμηλής πυκνότητας (LDL) που δεν ελέγχονται, μπορείτε να αντιμετωπίσετε  μείζονες κινδύνους για την υγεία και  μείωση της υγείας της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ελάχιστο 1 γραμμάριο κανέλα την ημέρα ενθαρρύνει  τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα ανάμεσα σε τύπου 2 διαβητικούς

3. Θεραπεία των λοιμώξεων  με μαγιά

Η Θεραπεία των λοιμώξεων ζύμης είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά αποτελεσματικό ιατρικά οφέλη που προέρχεται από  την κανέλα. Μελέτες έχουν δείξει ότι είχε τη δυνατότητα να παρεμποδίζει την μόλυνση από την ανάπτυξη, ακόμη και όταν κατέστη ανθεκτική σε φαρμακευτική αγωγή.Το λάδι κανέλας είναι ο πιο κοινός τρόπος για τους ανθρώπους να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για το ζήτημα αυτό.

4. Μείωση Φλεγμονής

Υπήρχαν ιατρικές μελέτες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, που δοκιμάστηκαν το πόσο καλά η κανέλα μπορεί να βοηθήσει  ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ. Αυτές οι μελέτες διαπίστωσαν ότι η κανέλα πραγματικά  θα βοηθήσει  στην πρόληψη της φλεγμονής στον ιστό του εγκεφάλου. Αυτό εξασφαλίζει μια μεγαλύτερη και υγιέστερη ζωή για τον εγκέφαλό σας.

5. Αντιοξειδωτικές Επιπτώσεις

Όταν πρόκειται για τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά στον κόσμο,  η κανέλα τοποθετείτε  πραγματικά στην κορυφή Το σώμα χρησιμοποιεί τα αντιοξειδωτικά να καθαρίσει και να κρατήσει  τις βλαβερές ρίζες . Μπορει  επίσης να βοηθήσει  τα κύτταρα από κάθε μέρος του σώματός σας να ανακτήσουν πολύ πιο γρήγορα από την φθορά.

kanela-diaitologiagr26. Αντιβακτηριακές  και αντι μυκητιασικές ιδιότητες.

Όταν χρησιμοποιείται σε μορφή πετρελαίου, κανέλα έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την απολύμανση τε πράγματα στο σπίτι σας όταν αναμειγνύεται με νερόεπίσης, χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση  μυκητιασικές λοιμώξεις, όπως το πόδι του αθλητή.

7. Βοηθά την πέψη

Χρησιμοποιεί τις αντιβακτηριακές ιδιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω για να βοηθήσει το μολυσμένο πεπτικό σύστημα και να προωθήσει την υγιή ανάλυση των τροφίμων. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει το φούσκωμα, την  ναυτίας, βοηθά  στην πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και τη θεραπεία της διάρροιας. Αυτό ήταν ένα πολύ γνωστό  στην ιατρική χρήση στον κινεζικό πολιτισμό για εκατοντάδες χρόνια.

8. Μείωση του πόνου

Μπορεί αποτελεσματικά να κρατήσει μακριά  τις προσταγλανδίνες, οι οποίες είναι υποδοχείς που κάνουν τους νευρώνες σας πιο ευαίσθητους στον πόνο. Η μεγάλη ποσότητα μαγγανίου βοηθά επίσης να ενθαρρύνει την υγεία των οστών και την πρόληψη του πόνου που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

9. Μείωση του βάρους

Είτε το πιστεύετε είτε όχι η  κανέλλα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας με την απώλεια βάρους. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία οδηγεί στον ταχύτερο μεταβολικό ρυθμό. Διατηρεί επίσης το αίσθημα της πείνας κατά το μεταβολισμό των σακχάρων και την καταστολή τους πόθους.

10. Υγιεινή πήξης του αίματος

Υπήρξε πολλή ιατρική έρευνα γύρω από την ικανότητα της κανέλλας για την αραίωση του αίματος. Οι μελέτες διαπιστώθηκε ότι διατήρησε τα αιμοπετάλια ένα πρόβλημα που συνήθως οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Κανέλα Κεϋλάνης – οφέλη που φέρεται να έχει
 Ενεργεί στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, ρυθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
 Βοηθά σε περιπτώσεις φλεγμονών (αρθρίτιδας, ρευματισμών κ.α.) 
Θεωρείται εξαιρετικό χωνευτικό, ενώ βοηθά και στη ρύθμιση της όρεξης καθώς μειώνει το αίσθημα της πείνας Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών
 Έχει αντιμικροβιακές, αντιιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες
 Βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης (σε περιπτώσεις υπέρτασης)
 Βοηθά σε περιπτώσεις κρυολογήματος, βρογχίτιδας κ.α. 
Βοηθά σε διάφορες διαταραχές του πεπτικού και γαστρεντερικού συστήματος
 Περιέχει Mg, Fe, Ca κ.α.
"ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ"
Παραδοσιακό Παντοπωλείο
Τσικριτζή 2, Ηράκλειο Κρήτης
#Fine Greek Products#






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου