Translate

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

9 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για fitnessΌταν ακούς πηγές πρωτεϊνών το μυαλό σου πάει κατευθείαν στο κρέας και το κοτόπουλο (όχι άδικα βέβαια). Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμα διατροφικές επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου σε πρωτεϊνες, δηλαδή τις 2 με 3 μερίδες που χρειάζεσαι καθημερινά.
Αυτές οι 9 τροφές είναι πλούσιες πηγές πρωτεϊνών και μπορούν να ενταχθούν σε διατροφικά προγράμματα απώλειας βάρους που βασίζονται στην κατανάλωση τους.


Αποτέλεσμα εικόνας για PROTEINΑυγά 
Πρωτεΐνη: 6γρ. ανά αυγό
Ξεκίνησε τη μέρα σου με μια συμπυκνωμένη δόση πρωτεΐνης: τα αυγά. Έτσι, όχι μόνο θα έχεις ενέργεια το πρωί και «καύσιμα» μέχρι το μεσημέρι, αλλά θα εκτοξεύσεις το πρωινό σου σε καινούρια επίπεδα. Ενσωμάτωσέ τα σε μια ομελέτα ή δοκίμασε να τα φτιάξεις στραπατσάδα, ποσέ, βραστά ή μάτια

Κινόα (quinoa) 
Πρωτεΐνη: 8γρ. ανά 1 φλιτζάνι (μαγειρεμένη)
Μία από τις φυτικές πηγές πρωτεϊνών. Το δημητριακό αυτό είναι επίσης χαμηλό σε χοληστερίνη, ενώ αποτελεί μια καλή πηγή σιδήρου και φυτικών ινών. Η κινόα είναι μια καλή εναλλακτική για τους χορτοφάγους και όσους αναζητούν υγιεινές πρωτεΐνες. Επιπλέον, ορισμένες ποικιλίες μαγειρεύονται σε μόλις 20 λεπτά (καταλαβαίνεις ότι είναι έτοιμη όταν γίνεται ελαφρώς διάφανη).
Μπορείς να φτιάξεις σαλάτες με κινόα ή να αντικαταστήσεις με αυτή το ρύζι για μεγαλύτερη πρόσληψη πρωτεϊνών και δημητριακών ολικής άλεσης.

Φαγόπυρο
Πρωτεϊνη: 11-15 γρ ανά 100 γρ
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα στο φαγόπυρο, έγκειται στην μοναδικά ισορροπημένη σύνθεση πρωτεΐνης, η οποία περιλαμβάνει το 11-15 % του σπόρου.

Το φαγόπυρο είναι ένα εκπληκτικό δημητριακό πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνη. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε πολλές συνταγές που φτιάχνουμε με ρύζι με φαγόπυρο. Μαγειρεύεται πολύ εύκολα και με φρέσκα αρωματικά και λαχανικά γίνεται πολύ νόστιμο.  Συχνά θα δοκιμάζουμε και θα φτιάχνουμε συνταγές με φαγόπυρο γιατί όχι μόνο κάνει καλό στον οργανισμό μας αλλά και γιατί μας βοηθάει να χάνουμε κιλά και να διατηρούμε το βάρος μας χωρίς να πεινάμε!

Σπόροι κολοκύθας  
Πρωτεΐνη: 7γρ. ανά 31γρ.
Μια από τις γνωστές πηγές πρωτεϊνών, γνωστοί και ως πασατέμπος, οι κολοκυθόσποροι είναι ένα βολικό σνακ και μια πρωτότυπη προσθήκη σε σαλάτες και σούπες. Παρά το γεγονός ότι διατίθενται στα καταστήματα όλο το χρόνο, μπορείς να ψήσεις φρέσκους κολοκυθόσπορους το φθινόπωρο όταν οι κολοκύθες είναι της εποχής. Θυμήσου ότι οι καρποί και οι σπόροι περιέχουν αρκετές θερμίδες και λιπαρά, γι’ αυτό να είσαι προσεχτική με τις μερίδες.

Αποξηραμένα όσπρια 
Πρωτεΐνη: 12γρ. ανά 1 φλιτζάνι (μαύρα φασόλια)
Αποτέλεσμα εικόνας για fitnessΤα αποξηραμένα μαύρα, λευκά, κόκκινα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια αποτελούν όλα λαχταριστές εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά και πολλές φυτικές ίνες. Τα αποξηραμένα όσπρια σου επιτρέπουν να ελέγχεις το νάτριο και τα πρόσθετα που μπαίνουν στο πιάτο σου. Μούλιασέ τα για μια νύχτα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, ξέπλυνέ τα ώσπου το νερό να τρέχει καθαρό και σιγοβράσε τα για 2 ώρες σε μέτρια/χαμηλή θερμοκρασία προτού τα απολαύσεις. Σαν καρύκευμα μπορείς να προσθέσεις κύμινο, σκόρδο, κόκκινο πιπέρι και άλλα μπαχαρικά.

Φυστικοβούτυρο 
Πρωτεΐνη: 8γρ. ανά 2 κ.σ.
Ξανάφερε στο προσκήνιο αυτό το τραγανό και κρεμώδες αγαπημένο σνακ αλείφοντας φυστικοβούτυρο στο τοστ (αντί για βούτυρο) για περισσότερες πρωτεΐνες στο πρωινό σου. Επίσης, δοκίμασε να το προσθέσεις σε smoothies και φουρνιστά προϊόντα ή απόλαυσέ το μαζί με κρακεράκια ολικής άλεσης κάθε φορά που το στομάχι σου «διαμαρτύρεται».


Αποτέλεσμα εικόνας για PROTEINΑμύγδαλα 
Πρωτεΐνη: 6γρ. ανά 31γρ.
Ναι, ανήκουν στις πηγές πρωτεϊνών. Πες ένα ενθουσιώδες ναι στα αμύγδαλα, αφού χάρη στα μονοακόρεστα λίπη που περιέχουν έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Μια μερίδα αποτελείται από περίπου μια χούφτα αμύγδαλα ή 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου. Γεύσου τα ψιλοκομμένα μέσα στη σαλάτα ή δημιούργησε τη δική σου πρωτότυπη συνταγή για να τους δώσεις χαρακτήρα


Καστανό Ρύζι
Πρωτείνη 5 γρ ανά κούπα
Αποτέλεσμα εικόνας για fitnessΤο μαγειρεμένο καστανό ρύζι περιέχει πέντε γραμμάρια πρωτεϊνης ανα κούπα και σε σύγκριση με άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνης, είναι το δεύτερο σε υψηλή περιεκτικότητα σε BCAA μετά το κινόα. Το καστανό ρύζι στερείται του απαραίτητου αμινοξέος λυσίνη. Ωστόσο, αυτό είναι εύκολο να φτιαχτεί απο άλλα μέρη στη δίαιτα και δεν είναι περιοριστικός παράγοντας στο γυμναστήριο. Η σκόνη πρωτεϊνης απο καστανό ρύζι είναι άλλο ενα δημοφιλές συμπλήρωμα φυτικής πρωτεϊνης. Μια μελέτη που πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα απο το Πανεπιστήμιο της Tampa δείχνει οτι ενα συμπλήρωμα πρωτεϊνης ρυζιού αποδίδει παρόμοια οφέλη στην οικοδόμηση των μυών με την πρωτεϊνη ορού γάλακτος όταν το καταναλώνεις μετά την προπόνηση με βάρη.


Βρώμη 
Πρωτείνη 6,09 γρ ανά κούπα
Μία κούπα μαγειρεμένης βρώμης περιέχει το εντυπωσιακό ποσό των 6,09 γραμμαρίων πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Απολαύστε την το πρωί ανακατεμένη με μερικά κομμάτια μπανάνας και λίγη κανέλλα. 


Faskomilo
#Fine Greek Products#
Εμπόριο ειδών υγιεινής διατροφής
Tsikritzi 2-Heraklion-Crete




1 σχόλιο: